Hanzepraktijk Kampen
Huisartsenpraktijk

HUISARTS IN OPLEIDING

In de Hanzepraktijk is een huisarts in opleiding werkzaam.
Zijn naam is Edwin van Gens. Hij heeft de geneeskundeopleiding afgerond en is arts. Binnen de Hanzepraktijk is hij op 1 maart 2023 gestart en volgt hij het derde (laatste) jaar van de opleiding tot huisarts. Hij houdt zelfstandig spreekuur en bespreekt dit met de opleidend huisarts.
Soms worden voor onderwijsdoeleinden video-opnames gemaakt, die in de praktijk met de opleidend huisarts bekeken worden. Als de opnames meegenomen worden naar de opleiding, dan zal hij u hiervoor toestemming vragen.
Wilt u liever een afspraak maken bij de huisarts? Dat kan, u kunt dit bij de assistente aangeven.

Edwin van Gens, huisarts in opleiding

Aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag














Meer informatie omtrent de huisartsopleiding kunt u vinden op de volgende website:


OPLEIDING EN WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK IN DEZE PRAKTIJK

De Hanzepraktijk is aangesloten bij het Academisch Huisarts Ontwikkel Netwerk (AHON). In het AHON werken huisartsen uit Noord- en Oost-Nederland samen met de afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde van het UMCG. Twee belangrijke activiteiten van het netwerk zijn het opleiden van nieuwe huisartsen en het doen van gedegen wetenschappelijk onderzoek.

  • Opleiding

Binnen onze praktijk kunnen verschillende medewerkers aanwezig zijn zoals een huisarts in opleiding of een coassistent. Een huisarts in opleiding heeft zijn/haar eigen spreekuur en doet zelfstandig visites. Uw eigen huisarts is hoofdverantwoordelijk voor het handelen van de huisarts in opleiding en de coassistent.

  • Wetenschappelijk onderzoek

Deze huisartspraktijk levert gegevens aan over de verleende zorg aan patiënten. Het AHON zorgt ervoor dat deze gegevens worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Soms worden deze gegevens ook gebruikt in het onderwijs aan medisch studenten en toekomstige huisartsen. Het gaat hier om gegevens over de zorg voor de patiënten die uw huisarts in de zorgadministratie vastlegt, bijvoorbeeld over de diagnose, het medicijngebruik, de laboratoriumresultaten en de behandeling.

  • Wat wordt er gedaan met de resultaten?

Uw huisarts wordt op de hoogte gehouden van de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek. Daardoor kunnen de resultaten in de huisartspraktijk worden gebruikt voor het verbeteren van de zorg.
Voorbeelden van vragen die te beantwoorden zijn met wetenschappelijk onderzoek:

  • Kan een acute oorontsteking bij kinderen worden voorspeld?
  • Waardoor kunnen mensen darmkanker krijgen?
  • Wat is het gevaar van het tegelijk gebruiken van veel verschillende medicijnen?

Het kan zijn dat u benaderd wordt voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Selectie van geschikte deelnemers gebeurt op basis van anonieme zorggegevens. Onderzoekers krijgen zonder uw toestemming geen inzage in uw medische gegevens!

  • Privacy

Het AHON besteedt veel zorg aan bescherming van de privacy van u als patiënt en uw huisarts. Er worden géén gegevens, zoals naam, adres of burgerservicenummer (BSN) verzameld, waarmee u als patiënt kan worden herkend. In de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek is daardoor nooit te zien van welke patiënten gegevens zijn gebruikt. De zorggegevens worden zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Het AHON heeft dit vastgelegd in een privacyregeling die te vinden is op de website van het AHON: www.huisartsgeneeskunde-umcg.nl/ahon

  • Bezwaar?

Mocht u bezwaar hebben tegen het gebruik van uw zorggegevens voor wetenschappelijk onderzoek, dan kunt u dit op elk moment laten weten aan de huisarts of de assistente. U krijgt dan een formulier om in te vullen (de ‘verklaring van bezwaar’). Dit formulier staat ook op de AHON-website. Uw gegevens worden dan niet gebruikt.

  • Vragen over het AHON?

Bij vragen kunt per mail contact opnemen met het AHON:


DOKTERSASSISTENTE IN OPLEIDING

Vanuit het Deltion College is er regelmatig een doktersassistente in opleiding in onze praktijk aanwezig. Zij wordt begeleid door onze ervaren doktersassistentes.

Meer informatie omtrent de doktersassistenteopleiding kunt u vinden op de volgende website:


PRAKTIJKONDERSTEUNER IN OPLEIDING

Vanuit Hogeschool VIAA is er regelmatig een praktijkondersteuner somatiek in opleiding in onze praktijk aanwezig. Zij wordt begeleid door Janneke Boone.

Meer informatie omtrent de POH-somatiek-opleiding kunt u vinden op de volgende website: